Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Opklaret – drabschefens fortælling
Live event foredrag
Opklaret – drabschefens fortælling

Opklaret – drabschefens fortælling

Opklaret – drabschefens fortælling.

Mød drabschef Jens Møller Jensen og journalist Stine Bolther i det spændende samtaleforedrag med udgangspunkt i bogen; ”Opklaret – Drabschefens Erindringer”. I over 37 år har tidligere drabschef Jens Møller Jensen været med til at efterforske en lang række kriminelle sager.
Han har stået på gerningssteder midt om natten, talt med pårørende og mødt drabsmænd i jagten på retfærdighed. En jagt, som i mange tilfælde har ført til opklaring af nogle af nyere tids største kriminalsager.
Mest kendt er nok ubådssagen, som i 2017 gik verden rundt. Men Jens Møller Jensen stod også i spidsen for efterforskningen under terrorangrebene i København ved Krudttønden og Synagogen. Han har været med til at efterforske drabet på revisoren på Østerbro, bomben på Hotel Jørgensen
og sagen, pressen kaldte “morfarmorderen”. Journalist og medforfatter til bogen, Stine Bolther taler med Jens Møller Jensen på scenen under
foredraget, hvor der er efterfølgende tid til spørgsmål. Her fortæller han ærligt om de svære overvejelser og afgørende valg, han må træffe undervejs i en efterforskning. Publikum hører, hvordan det er at arbejde med så megen ondskab, og alligevel tro på det bedste i livet.
“Jeg ønsker at bidrage til at tegne et retvisende billede af disse grove forbrydelser, så danskerne ikke kun kender dem fra medierne. Jeg vil gerne være med til at mane befolkningens ofte unødvendige frygt for vold og kriminalitet i jorden”, siger Jens Møller Jensen.
Bogudgivelse: “Opklaret – drabschefens erindringer” i samarbejde med Stine Bolther (Politikens Forlag, 2018)

Om Jens Møller Jensen
Ansat ved politiet i 1981 og har arbejdet med efterforskning i over 30 år. Blandt andet 10 år med efterforskning af grov narkotikakriminalitet og senest 11 år som drabschef og leder af afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Midt- og Vestsjællands Politi, samt Københavns Politi. En afdeling, der tæller
sager som drab, drabsforsøg, bankrøverier og andre grove røverier, menneskehandel, seksuelle overgreb, vold, brand og særlige sager.

Om Stine Bolther
Stine Bolther, forfatter og journalist, har arbejdet med alt, der har med blå blink og true crime at gøre siden 2002. Som kriminalreporter på bl.a. Ekstra Bladet, Kanal5, TV2/Lorry og TV3 har tv- vært og journalist Stine Bolther fulgt de blå blink ud til de værste kriminalsager og personlige skæbner. Hun har interviewet mordere, rockere, hårde kriminelle samt politi, redningsfolk og pårørende til ofre. Som forfatter har Stine Bolther udgivet både fiktion og flere bøger inden for true crime-genren, bl.a. med drabscheferne Ove Dahl, Kurt Kragh og Bent Isager-Nielsen.