Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Søndag 31. oktober
OPERAKINO 21: RUSALKA - Oktober
Der er et glas vin eller kildevæld inden forestillingen i bio cafe fra kl. 14:30

Opera/ballet event visning
OPERAKINO 21: RUSALKA - Oktober

OPERAKINO 21: RUSALKA - Oktober

Operakino 21: RUSALKA fra Madrid 2020 – 173 minutter ex. pause.

Antonin Dvoraks eventyropera Rusalka er baseret på middelaldersagnet om vandnymfen eller havfruen (i slavisk mytologi rusalka), der ønsker sig menneskeskikkelse af kærlighed til et menneske, sådan som det også optræder i H.C. Andersens eventyr Den lille havfrue.

Instruktøren Christof Loy har erstattet ideen om søen, nymferne og eventyret med teatrets idé og brugt dette som en metafor for vanskelighederne med at kommunikere mellem to verdener, så en opera med en stum heltinde ses som problematisk. Rusalkas søstre, nymferne, er alle ballerinaer, deres far, Vodnik, er en tøvende teaterleder, mens deres stedmor, Jezibaba, administrerer billetkontoret. Rusalka er imidlertid på krykker med en dårlig fod. Disse teatermennesker lever på deres minder og adskilt fra den virkelige verden. Rusalka længes efter at rejse, hvor prinsen repræsenterer idealet for den virkelige verden. Hun er 'helbredt' af sin stedmor og men også forbandet.

Det er et meget stærkt team med dirigenten Ivor Bolton, Asmik Grigorian som Rusalka, Eric Cutler som prinsen, Karita Mattila som stedmoren og Maxim Kuzmin-Karavaev som faren.